top of page

Ellen Govaerts

Ik heb mij in mijn werk, vroeger als huisarts en nu als psychotherapeut, steeds aangesproken en geraakt gevoeld door de verhalen van mensen, wat ons beweegt en motiveert, hoe we elk onze eigen weg zoeken, wat we doen, denken, voelen, hoe we mekaar ontmoeten en proberen te verstaan,...

De ontmoeting tussen geneeskunde en psychologie heeft geleid tot een aanpak waarbij ik lichaam en geest beschouw als een geheel en waarbij ik er naar streef dat een verandering in gedachten, emoties en gedrag ook ervaren en verankerd wordt in het lichaam.

 

Opleiding

Basisopleiding:

- Geneeskunde (huisartsgeneeskunde) KU Leuven, afgestudeerd in 1998. Ik heb 12 jaar als arts gewerkt, sinds 2010 werk ik full time als psychotherapeut.

- Psychotherapie: Interactionele Vormgeving ( Educatieve academie ), 4-jarige psychotherapieopleiding

 

Bijkomende opleidingen:

- Hartcoherentiecoach (Louvanie)

- EMDR practitioner (basisopleiding Integrativa)

- EMDR bijscholingen: EMDR bij complex trauma, bij rouw, bij recent trauma, bij suicidepreventie en automutilatie, bij OCD, en bij transgenerationeel trauma

- EMDR bij chronische pijn: Gary Brothers, Mark Grant

- EMDR bij chronische gezondheidsproblemen (CVS, fibromyalgie, auto immuun aandoeningen,...): Gary Brothers

- Medical burn out coaching in de praktijk (Dr Eric Boydens)

- Suicidepreventie (Educatieve Academie)

- Integratief werken met seksuele hulpvragen (Educatieve academie)

- Systemische opstellingen in individuele therapie (Educatieve Academie)

- Depressie en creatieve werkvormen (Educatieve Academie)

- Rouw en verlies in de praktijk (Educatieve Academie)

- Psychotherapie met behulp van paarden: Eagala Equine Assisted Growth and Learning Associatiion)

- Therapeutisch werken met behulp van honden (vzw Chacka).

- Orthopedagogisch paardrijden( Josta )

 

Om de kwaliteit van mijn werk te blijven waarborgen volg ik regelmatig bijscholingen alsook intervisie en supervisie en ben ik, ook lid van de beroepsvereniging van therapeuten in de Interactionele Vormgeving (VVTIV), de Belgische vereniging voor psychotherapie (ABP BVP), EMDR Belgium (EMDR-Belgium), netwerk hartcoherentiecoaches (Nerva) en de Orde Van Geneesheren. Ik ben houder van een ECP (Europees Certificaat voor psychotherapie).

 

Het ECP of Europees Certificaat Psychotherapie is een kwaliteitsgarantie die garandeert dat een psychotherapeut een erkende basisopleiding en psychotherapie-opleiding gevolgd heeft en daaropvolgend elk jaar nog minstens 50 uur per jaar bijscholing, intervisie en supervisie volgt.

bottom of page